Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Fasola z kiełbasą

Składniki dla 4 osób: 30 dag fasoli • 20 dag mięsa mielonego wołowo- wieprzowego • 20 dag wędzonego boczku • 2 bataty lub dynia • 3 liście laurowe • 3 ziela angielskie • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • pikantny ketchup • 2 cebule • olej • sól pieprz.

1. Fasolę mocz w wodzie przez noc. Zmień wodę, włóż ziela angielskie, liście laurowe i gotuj przez około 45 minut. Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, boczek i mięso. Dodaj do fasoli.

Reklama

2. Bataty lub dynię obierz, umyj, pokrój w cząstki, gotuj 20 minut na parze. Do fasolki z mięsem dodaj koncentrat pomidorowy i ketchup, przypraw solą i pieprzem. Dodaj bataty lub dynię. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 80 dag ziemniaków, 50 dag pieczarek lub grzybów mrożonych, 1 cebula, 1/2 szklanki bulionu, 5 dag sera żółtego, 2 jajka, 1/2 szklanki płatków owsianych, 1 łyżka masła, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.