Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca 2017 (13:05)

    Fasola z kiełbasą

Składniki dla 4 osób: 30 dag fasoli • 20 dag mięsa mielonego wołowo- wieprzowego • 20 dag wędzonego boczku • 2 bataty lub dynia • 3 liście laurowe • 3 ziela angielskie • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • pikantny ketchup • 2 cebule • olej • sól pieprz.

1. Fasolę mocz w wodzie przez noc. Zmień wodę, włóż ziela angielskie, liście laurowe i gotuj przez około 45 minut. Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, boczek i mięso. Dodaj do fasoli.

Reklama

2. Bataty lub dynię obierz, umyj, pokrój w cząstki, gotuj 20 minut na parze. Do fasolki z mięsem dodaj koncentrat pomidorowy i ketchup, przypraw solą i pieprzem. Dodaj bataty lub dynię. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag ozorków wieprzowych, 3 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, 1 cebula, sól, 2 ząbki czosnku, pieprz, kostka rosołowa, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki chrzanu, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.