Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia 2017 (13:05)

    Egzotyczne placki ziemniaczane z kiełkami mung

Składniki: 1 kg ziemniaków , szklanka mleka, 2 jajka, 6 ząbków czosnku, 50 dag kiełków fasoli mung, 10 dag mąki, majeranek , sól, pieprz, olej roślinny.

Obierz ziemniaki i zetrzyj na grubej tarce do misy. Opłucz kiełki i dodaj do ziemniaków. Następnie wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj.

Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę, dodaj do mieszanki ziemniaczanej. Masę dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Następnie wymieszaj i zagęść mąką.

Reklama

Na patelni rozgrzej olej, wlej łyżkę ciasta i smaż powoli z obu stron do przyrumienienia. Usmażone placki wyjmij i odsącz na papierowych ręcznikach.

Placki podawaj z dipem śmietanowo-czosnkowym posypane ulubionymi, posiekanymi ziołami.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag wędzonego boczku, 4 duże cebule, 1,2 kg ziemniaków, 1-1,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 jajko, sól, pieprz, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.