Reklama
  • Środa, 21 października 2015 (11:05)

    Delikatne placuszki warzywne

Składniki: • pęczek włoszczyzny • 3 kolorowe papryki • duży jogurt grecki • 2 jajka • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 4 łyżki mąki tortowej • 3 łyżki płatków owsianych • szczypiorek • koperek • pieprz • sól • papryka

1. Pół jogurtu greckiego połącz ze szczypiorkiem, koperkiem i pieprzem. Marchewkę, selera oraz pietruszkę zetrzyj na tarce. Por i paprykę pokrój, po czym wymieszaj wszystkie składniki z jogurtem.

2. Do reszty jogurtu wbij jajka, dodaj mąkę, płatki owsiane i dopraw papryką oraz szczyptą soli.

Reklama

3. Przygotowaną zaprawę połącz z warzywami. Na patelni rozgrzej olej. Nałóż łyżką placki i usmaż z obu stron na złoto.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag wędzonego boczku, 4 duże cebule, 1,2 kg ziemniaków, 1-1,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 jajko, sól, pieprz, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.