Reklama
  • Czwartek, 17 grudnia 2015 (13:05)

    Chrupiące i sycące placki ziemniaczane ze skwarkami

●1 kg ziemniaków ●2 cebule ●2 jajka ●4-5 łyżek mąki pszennej ●sól, pieprz, majeranek ●olej; na wierzch: ●300 g boczku, może być wędzony ●cebula ●kilka pokrojonych pieczarek ●koperek

Reklama

1. Obrane ziemniaki i cebulę pokrój i zmiksuj (lub całe – zetrzyj), dodaj jajka, mąkę i przyprawy, wymieszaj. Na rozgrzanym oleju usmaż placki z obu stron na złoto. Gotowe trzymaj w cieple.

2. Boczek pokrój w kostkę i smaż na małym ogniu, aż wytopi się z niego tłuszcz. Następnie dołóż pokrojoną cebulę i pieczarki, podsmaż razem. Placki podaj ze skwarkami, posypane koperkiem.

Świat kobiety
Więcej na temat:placki ziemniaczane | placki

Zobacz również

  • Składniki: 1 brokuł, 20 dag zielonej fasolki szparagowej, 10 dag groszku cukrowego, 1 opakowanie gnocchi (lub kopytek), 1 pęczek bazylii, masło, 10 dag mozzarelli, sól, pieprz, orzeszki pinii. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.