Reklama
  • Poniedziałek, 5 stycznia 2015 (11:00)

    Babka ziemniaczana na ostro z porem

Pół kg ziemniaków, 3 jajka, półtorej łyżki kaszy manny, łyżka mąki, pół czerwo nej papryki, 10 dag wędzonego boczku, kilka czarnych oliwek, cebula, kawałek pora, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz.

Wyrośnie jak dobry suflet. Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy

Reklama

1 Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Odciśnij wodę. Czosnek posiekaj. Boczek, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, por w krążki. Boczek podsmaż na patelni. Dodaj warzywa, podsmaż. Przełóż do ziemniaków, wsyp kaszę mannę i mąkę, dodaj żółtka, wyrób. Wsyp pokrojone oliwki, wymieszaj, przypraw.

2 Białka ubij, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Napełnij wysokie foremki. Piecz 30 min w 180°C.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Justyna | przepis | ziemniaki | babka ziemniaczana | na | z

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mąki, 1 op. suszonych drożdży, 2 łyżki miodu, 3 łyżki oleju, 4 gruszki, 1 cytryna, 25 dag serka typu ricotta, 4 łyżki cukru pudru, 1 op. cukru waniliowego, 5 dag margaryny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.