Reklama
  • Poniedziałek, 5 stycznia 2015 (11:00)

    Babka ziemniaczana na ostro z porem

Pół kg ziemniaków, 3 jajka, półtorej łyżki kaszy manny, łyżka mąki, pół czerwo nej papryki, 10 dag wędzonego boczku, kilka czarnych oliwek, cebula, kawałek pora, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz.

Wyrośnie jak dobry suflet. Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy

Reklama

1 Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Odciśnij wodę. Czosnek posiekaj. Boczek, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, por w krążki. Boczek podsmaż na patelni. Dodaj warzywa, podsmaż. Przełóż do ziemniaków, wsyp kaszę mannę i mąkę, dodaj żółtka, wyrób. Wsyp pokrojone oliwki, wymieszaj, przypraw.

2 Białka ubij, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Napełnij wysokie foremki. Piecz 30 min w 180°C.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Justyna | przepis | ziemniaki | babka ziemniaczana | na | z

Zobacz również

  • SKŁADNIKI (4 porcje): ● 400 g ziemniaków ● 50 g mąki ziemniaczanej ● jajko ● 50 g zielonego groszku ● 50 g szynki ● 1/2 pęczka szczypiorku ● 50 g bułki tartej ● olej do smażenia ● sól ● pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.