Reklama
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Składniki: torebka budyniu waniliowego, 2 łyżki oleju, 6 łyżeczek cukru, pół szklanki mąki, szklanka mleka, 2 jajka, sól, pół słoi ka kremu cytrynowego, 3 jabłka, łyżeczka cynamonu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Składniki na 20 porcji: 1 kg kiełbasy, 2 jabłka, 2 cebule, 2 jajka + 1 do posmarowania, 2 łyżeczki tymianku, 1 kg ciasta francuskiego , trochę mąki do podsypywania, masło do wysmarowania formy, 16 plastrów szynki, 2 łyżki musztardy, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 stycznia (14:00)

    Składniki na 6 porcji: • pół kg kapusty kiszonej • kilogram ziemniaków • 2 cebule • 3 łyżki mąki • sól • pieprz • mielony kminek • olej rzepakowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 stycznia (14:00)

    Składniki na 1 porcję: • 2 ziemniaki • 2 ogórki • marchewka • pół cebuli • po 20 dag kiełbasy i boczku • olej • jajko • sól • pieprz • pęczek posiekanego koperku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 stycznia (14:00)

    Składniki na 6 porcji: • kilogram kiszonej kapusty • pół kg wędzonego boczku • szklanka grochu łuskanego • 2 cebule • 2 łyżki mąki pszennej • sól • pieprz • kminek • łyżka majeranku • 2 łyżki oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 stycznia (11:05)

    Skład na 6 porcji: ● 700 g polędwiczek wieprzowych ● 900 g kiszonej kapusty ● 50 ml kwaśnej śmietany ● 1/2 pęczka natki pietruszki ● średniej wielkości cebula ● szczypta cukru ● 200 ml warzywnego lub mięsnego bulionu ● sól, kminek i pieprz ● papryczka chili ● olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 stycznia (11:05)

    Skład na 4 porcje: ● 400 g ziemniaków ● 1/2 szklanki mleka ● łyżka masła ● 850 g kiszonej kapusty ● 300 g mięsa wieprzowego ● jabłko ● cebula ● 1/2 czerwonej papryki ● 100 ml bulionu warzywnego ● 150 g śmietany ● 1–2 łyżki średnio ostrej musztardy ● olej ● pieprz, kminek, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (15:00)

    Składniki na 6 porcji: 1 główka kapusty włoskiej , 30 dag kaszy gryczanej niepalonej, 1 duża cebula, 1 l bulionu warzywnego, 10 dag pieczarek, 1 jajko, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1 łyżka bułki tartej, masło. Sos: 2 puszki pomidorów krojonych, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, słodka papryka, cukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (14:00)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa mielonego wieprzowo- wołowego, 1 duża cebula, 1 czerstwa kajzerka, 100 ml mleka, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki mąki, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, 3 łyżki siekanej natki pietruszki, smalec, masło, bułka tarta, siekany szczypior do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (14:00)

    Składniki na 6-8 porcji: 2 kg flaków wołowych gotowanych, krojonych, 1 kg wołowiny na rosół, 1 pęczek włoszczyzny, 2-3 cebule, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, liście laurowe, ziele angielskie, świeżo tarta gałka muszkatołowa, kilka gałązek natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0