Reklama
  • Czwartek, 2 lutego (15:05)

    Skład na 4 porcje: ● 12 mrożonych paluszków rybnych ● 4 bułki z razowej mąki posypane sezamem ● czerwona cebula ● 120 g ogórków korniszonów ● 1/4 główki sałaty rzymskiej ● 6 łyżek oleju ● jabłko ● 4 łyżki gotowego sosu tatarskiego ● 2–3 łyżki soku z cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    60 dag wątróbek drobiowych, 500 ml mleka do wymoczenia wątróbek, 3-4 łyżki mąki pszennej, 4 kwaskowe jabłka, 2 średnie cebule, 100 ml cydru, 2 łyżki oleju, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, szczypta cukru, suszony majeranek, gałązki szałwii i majeranku do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 4 porcje: 60–70 dag żołądków, 1 kawałek pora (tylko biała część), 1 duża marchewka, 2–3 łyżki masła, 100 ml śmietany kremówki, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, 2 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, suszony majeranek, odrobina soku z cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 4 porcji: 80 dag nerek wieprzowych (cynaderek), 40 dag świeżych leśnych grzybów (podgrzybków, borowików, kurek), 150 ml białego wina, 15 dag masła, 300 ml bulionu warzywnego, 1 duża cebula, 150 ml śmietany kremówki, posiekana natka, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (13:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 1 kg ziemniaków, 2 cebule , 1 szklanka mąki krupczatki, 3 jajka, sól, pieprz, olej lub smalec do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (13:05)

    Składniki na 4 porcje: Gulasz: 50 dag łopatki wieprzowej, po 2 marchewki i cebule, 1 pietruszka, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki mąki , sól, pieprz, papryka, majeranek, rozmaryn, ziele angielskie, liść laurowy, olej. Kluski: 1 kg ziemniaków obranych i ugotowanych, 25 dag mąki ziemniaczanej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (13:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 1,5 kg kiszonej kapusty , 50 dag grochu łuskanego, 25 dag boczku wędzonego, po 3 ziemniaki i cebule, sól, świeżo mielony pieprz, liście laurowe, kminek, ziele angielskie, smalec ze skwarkami do smażenia, po 2 łyżki mąki i masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Składniki: torebka budyniu waniliowego, 2 łyżki oleju, 6 łyżeczek cukru, pół szklanki mąki, szklanka mleka, 2 jajka, sól, pół słoi ka kremu cytrynowego, 3 jabłka, łyżeczka cynamonu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Składniki na 20 porcji: 1 kg kiełbasy, 2 jabłka, 2 cebule, 2 jajka + 1 do posmarowania, 2 łyżeczki tymianku, 1 kg ciasta francuskiego , trochę mąki do podsypywania, masło do wysmarowania formy, 16 plastrów szynki, 2 łyżki musztardy, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 stycznia (14:00)

    Składniki na 6 porcji: • pół kg kapusty kiszonej • kilogram ziemniaków • 2 cebule • 3 łyżki mąki • sól • pieprz • mielony kminek • olej rzepakowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0