Reklama
  • Wtorek, 12 marca 2013 (13:07)

    Składniki na 6 porcji: 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego lub wołowo-wieprzowego, 3 długie parówki wieprzowe lub 6 mniejszych, kilka liści włoskiej kapusty, 1 jajko, 1 mała kajzerka, 1 szklanka mleka, sól, pieprz, 1 mała cebula, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (12:16)

    Mięso jest bardzo soczyste z chrupiącą rumianą skórką. Pycha!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 15 lutego 2013 (13:07)

    Składniki: 1,5 szklanki kaszy gryczanej, 200 g boczku wędzonego, 300 g twarogu, cebula, 3 łyżki masła, 3/4 szklanki gęstej śmietany (18 proc.), ostra mielona papryka, sól, pieprz, majeranek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 lutego 2013 (15:34)

    Składniki na 5 porcji: 70 dag dużych ziemniaków, 20 dag mrożonych prawdziwków, 1 łyżka masła, sól, pieprz, kilka gałązek świeżego majeranku, olej. Na sos: 15 dag tłustego twarogu, 1 łyżka musztardy francuskiej, 3/4 szklanki śmietanki 30 proc., sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 lutego 2013 (15:34)

    Składniki na 6 porcji: 1 kg ziemniaków, 2 cebule, 3 łyżki oleju, po 15 dag szynki oraz wędzonego boczku, 6 łyżek mleka, 3 kwaszone ogórki, 4 jajka, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, po 1/2 pęczka szczypiorku oraz natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 lutego 2013 (15:32)

    Składniki na 10 porcji: 1 kg ziemniaków, 1 okazały por, 1/2 kg aromatycznej kiełbasy, np. wiejskiej lub myśliwskiej, 1/2 litra mleka, 2 łyżki tartego żółtego sera , 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, sól, świeżo mielony czarny pieprz, mielona gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 listopada 2012

    Pyszny deser.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 listopada 2012

    Ten prosty składnik pomoże wyczarować niezwykłe dania!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Sobota, 6 października 2012

    Ziemniaki nie muszą być jedynie oklepanym dodatkiem do drugiego dania, ale prawdziwym arcydziełem stuki kulinarnej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 kwietnia 2012

    Delikatna w smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0