Reklama
  • Środa, 17 kwietnia 2013 (10:17)

    Składniki: 1 kg włoskiej kapusty, 2 cebule, pół kg ziemniaków, żółta papryka, 40 dag schabu bez kości, cebulka dymka, 15 dag serka topionego, 2 łyżki masła, 1 l bulionu warzywnego, śmietana, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 1 kg ziemniaków ● 4 łyżki śmietany ● łyżka masła ● 1/2 szkl. mleka ● 20 dag wędzonej szynki z tłuszczykiem ● spora cebula ● 10 dag białego sera ● szczypiorek ● sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 1 kg ziemniaków ● 1/2 litra mleka ● 20 dag skwarek z wieprzowiny ● 4 ząbki czosnku ● sól ● świeżo mielony pieprz ● majeranek ● około 8-9 łyżek bułki tartej ● smalec do natłuszczenia brytfanny ● 50 dag kiszonej kapusty jako dodatek do gotowej rolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 1,5 kg ziemniaków ● 6 dużych plastrów wędzonego boczku (może być także odpowiednia ilość pokrojonej kiełbasy) ● spora cebula ● masło ● śmietana ● sól ● pieprz ● szczypta gałki muszkatołowej ● natka pietruszki do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 1,5 kg ziemniaków ● 2 spore cebule ● 5 dag masła ● 2-3 gałązki świeżej natki pietruszki ● 10-15 dag tłustej, drobno zmielonej wędzonej kiełbasy w plasterkach ● świeżo zmielony czarny pieprz ● sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:36)

    Zrobi je nawet początkująca pani domu, bo są łatwe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:36)

    Te knedle są najbardziej uwielbiane przez dzieci.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Robię go dla męża i 3-letniego synka Kamilka. Przepis przysłała Jolanta Kuna z Trześni

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:40)

    Składniki: 25 dag kiszonej kapusty, 40 dag mąki, 2 duże jajka , 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki masła, 20 dag wędzonego boczku, spora cebula.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:17)

    To świetne i pożywne danie na obiad i kolację. Bardzo je lubimy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0