Reklama
  • Czwartek, 9 maja 2013 (11:31)

    Składniki na 4 porcje: 30 dag żółtego sera, 50 dag łopatki cielęcej, 30 dag malutkich pieczarek, papryka czerwona i zielona, 1 jajko, bułka tarta, natka, 1/4 szklanki bulionu warzywnego 1 kubek Śmietanki Polskiej Mlekovita 30% , 2 ziarna ziela angielskiego i pieprzu, 2 listki laurowe

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:53)

    Składniki: szklanka mąki l szklanka jogurtu naturalnego, szklanka kefiru, 2 jajka , 2 łyżki oleju, 50 dag pieczarek, cebulal sól, pieprz, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:53)

    Zamiast warzyw do potrawki drobiowej możesz dodać owoce: brzoskwinie, morele lub ananasy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:53)

    Składniki na 3 porcje: 1/2 młodego kabaczka lub cukinii, 1/2 kg piersi z kurczaka, 1 cebula, 1 szklanka śmietanki 30 proc., 2 dojrzałe pomidory, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:51)

    Składniki: 2 średnie cukinie, 2 ząbki czosnku, 6 plasterków wędzonej szynki, 2 łyżki oliwy, pół pęczka bazylii , 3 łyżki tartego żółtego sera, 1/3 kostki masła, 4 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:17)

    Składniki: woreczek kaszy gryczanej, 25 dag twarogu, 3 łyżki suszonych warzyw, duża cebula, 2 plastry boczku wędzonego, sól, pieprz, słodka papryka, imbir, 2 jajka, olej, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki mąki, bułka tarta do panierki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:17)

    Składniki: biała kapusta, 40 dag kaszy gryczanej, 2 cebule, 30 dag mięsa mielonego, 25 dag pieczarek, 3 suszone podgrzybki, masło, sól, pieprz, czosnek granulowany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:17)

    Składniki: 8 ziemniaków, przyprawa do kurczaka, pół kg pieczarek, 30 dag mieszanego mielonego mięsa, olej , cebula. sól, pieprz, 10 dag startego sera żółtego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:17)

    Musiałam wykorzystać ciasto francuskie, które zalegało mi w lodówce. A że zostało mi trochę ziemniaków z poprzedniego obiadu, postanowiłam zrobić je z farszem jak na ruskie pierogi.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 17 kwietnia 2013 (10:17)

    Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka, cebula, czerwona papryka, puszka czerwonej fasoli, 1/3 szkl. posiekanego koperku, 1/3 szkl. posiekanej natki, 3 łyżki sosu sojowo-grzybowego, pieprz, sól, łyżeczka maggi, mąki ziemniaczanej, olej, pół kg makaronu

    Czytaj więcej Komentarzy:0