Reklama
  • Środa, 14 grudnia 2016 (08:00)

    Składniki: 2 torebki ugotowanego ryżu risotto, oraz: łyżeczka masła , 3 łyżki startego parmezanu, pieprz, mąka, 10 dag salami pokrojonego w kostkę, opakowanie małych kulek mozarelli, bułka tarta, olej do głębokiego smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2016 (08:00)

    Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków, oraz: 2 szklanki mąki + ok. pół szklanki na stolnicę, łyżka mąki ziemniaczanej, jajko, sól , olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki:  800 g ugotowanych ziemniaków  1 cebula  500 g pieczarek  sól  pieprz  2 łyżki oleju  200 g śmietany  250 ml bulionu warzywnego  50 g żółtego sera  majeranek  pęto kiełbasy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:06)

    Składniki na 8 porcji: • 50 dag wątróbki drobiowej • 5 łyżek mąki • 250 ml mleka • 2 cebule • 3 kwaśne jabłka • olej do smażenia • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 9 grudnia 2016 (14:05)

    Skład na 3 porcje: ● 1/2 kg nerek wieprzowych ● duża cebula ● 2 płaskie łyżki pszennej mąki ● 3/4 szklanki śmietany ● olej do smażenia ● pęczek koperku ● sól i pieprz do smaku ● 3 większe okrągłe bułki lub minichlebki ● białko jaja

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 5 porcji: 30 dag mortadeli, 10 dag wędzonego boczku (w kawałku), 3 marchewki, 2 zielone papryki, 40 dag brokułów, 2 puszki czerwonej fasoli, 2 dymki ze szczypiorkiem, 1 cebula, 5 dag słoniny, 5-6 szkl. bulionu drobiowego, 1 słoik marynowanych minikolb kukurydzy, 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (13:05)

    2-3 marchewki, 2 łodygi selera naciowego, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 30-40 dag cienkiej kiełbasy śląskiej, 20 dag pieczarek, 3-4 łyżki oleju, 25 dag zielonej soczewicy, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 500 ml bulionu warzywnego (z kostki), 1 i 1/2 łyżeczki estragonu, po 1 łyżeczce suszonej bazylii, tymianku i mielonej słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 2 łyżeczki majeranku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag ziemniaków, 10 dag boczku wędzonego w plasterkach, 2-3 ugotowane białe kiełbaski, 10 dag szynki w plasterkach, 30 dag pieczarek, 1 duża cebula, 2 łyżki oleju, 500 ml bulionu warzywnego, 250 ml śmietany kremówki, 1 łyżka mąki pszennej, sól, pieprz, łagodne curry w proszku, kilka gałązek natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (13:05)

    8 cienkich kiełbasek (np. parówek), 3 średnie cebule, 1 łodyga selera naciowego, 1/4 główki kapusty (porcja wielkości dużej pomarańczy), 10 marchewek, 2 pietruszki, 2 puszki białej drobnej fasoli, 4 łyżki oliwy, 2 puszki pomidorów, 4 ząbki czosnku, 2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego, sól, czarny pieprz, 1 czubata łyżka mielonej wędzonej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku, 1 łyżka cząbru, trochę chili w proszku, listki mięty do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (13:05)

    Po 30 dag cienkiej kiełbasy drobiowej i serdelków, 50 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej), 2 cebule, 4 ogórki korniszony, 2 łyżki oleju, 1 litr bulionu warzywnego, 4 łyżki musztardy miodowej, 1 czubata łyżka ciemnej zasmażki błyskawicznej, 100 ml śmietany kremówki, sos sojowy, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0